4.8.2009

Kesää -09 - poika töissä

Oishan sitä kaiken näköstä jauhettavaa, mutta kun ei oikein jaksa. Yks juttu on toi "Maalaisen" katoominen taulusta. Osaako joku kertoo mulle, mikä miehelle tuli, kun otti ja meni. Sen verran ymmärrän, että joku aika sitten olivat jotkut erimielisiä sen kirjotuksista. Kyllähän määkin vähän ihmettelin, että mikä mieheen iski, kun säysen oloinen vaikutti melkein vittumaiselta. Tuli vähän niinkun puun takaa.
Kesä on menny paremmin, kun alkoi l. liki kivasti, eikä tää nyt vieläkään oo ohi, mutta alkaa toi syksy heräillä ja sitä myötä hommat tulee ajoittain takaraivoon.
Huomenna kuiteski viä mökille ja uimaan. Taidan panna jonkun kuvan tähän niinkö koristeeks. Sopiiko näin?

13 kommenttia:

Arjaanneli kirjoitti...

En "kerennyt" lukemaan ko.blogia, mutta jonninsortin erimielisyyksiä oli havaitsevinani..
Ikävää, koska olen antanut itseni ymmärtää, että kirjoittelun pitäisi tuottaa mielihyvää ikävän sijaan.
Yritän olla siksi kommentoimasta siellä, missä näitä ikävyyksiä saattaa kohdata.
Minun valintani.

Kuva on hyvä. Mukava nähdä ihmisen hymyilevän työnsä ääressä :)

peeÄR - mies kirjoitti...

Niin, ohan siinä kettuilussa puolensa, mutta myös rajansa;)

Iines kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Iines kirjoitti...

Pst Korjasin kirjoitusvirheet ed. ja tässä uusiksi:

Minulla on se vakaa käsitys, että Maalaisen ikävä muiden kritisointi johti siihen, että muuan näistä kritisoiduista paljasti Maalaisen henkilötietoja, etunimen ja nykyisen kotipaikan, anonyymissa kommentissaan. Poistin tämän anonyymin kommentin, kun sain tiedon, että tiedot olivatkin faktaa eikä fuulaa, niin kuin arvelin.

Tämä henkilöyden paljastuminen lienee syy, valitettavaa sinänsä, mutta näin tuo asia lensi bumerangina omaan nilkkaan. Se joka aloittaa aallon, jää usein itse alle.

Iines kirjoitti...

Unohtui sanoa, että velmun näköinen kaveri kuvassa. Tullut isäänsä?

peeÄR - mies kirjoitti...

Iines, kiitti infosta.
Ei oo poika velmu, eikä isänsä;) poika kylläkin paljon isäänsä viksumpi.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Minä hiukan ihmettelen Iineksen esittämiä olettamuksia Maalaisen 'katoamisen' syistä.

Eikös Maalaisen henkilöllisyys (etu- ja sukunimi) ole ollut tiedossa vuosikausia? Se löytyy netistä hyvin helposti.

Muistaakseni jo Hesarin NYT-liitteen jutussa syksyllä 2005 hänet mainittiin nimeltä - jos olen oikein asian ymmärtänyt.

Vetäytymisen täytyy siis johtua olennaisesti muista kuin Iineksen mainitsemista syistä.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut ensimmäinen kerta, kun Maalaisen kanssa kärhämöidään ja/tai, kun hän ryhtyy välttelemään julkisuutta.

Samaa lopettamista ja vetäytymistä olen miettinyt useasti itsekin. - - Sitäpaitsi syksyllä tulee jo 5 vuotta täyteen tätä blogisekoilua...

Mutta toistaiseksi en ole jättänyt blogiani vaan 'ainoastaan' ne ihmiset (ja he minut), joiden kanssa en muka tule toimeen - ja heitä on paljon ;]

Iines kirjoitti...

Minä puhun tietysti vain niistä seikoista, jotka ovat tulleet nyt esiin, blogissani käydyssä keskustelussa.

Siinä Anonyymin kirjoittamassa kommentissa paljastettiin Maalaisen etunimi, joka on yleisessä tiedossa PLUS hänen ilmeisen uusi kotiseutunsa, joka ainakin minulle oli yllätys, ja varmaan monelle muulle, jotka kommentin huomasivat. samantyyylinen kommentti oli muuten myös Maalaisen omassa blogissa, jossa luulin sen ensin viittavan ulkopuoliseen henkilöön. Poistin tämän kommentin omasta blogistani välittömästi, kun Maalainen kirjoitti, että blogissani on häntä koskeva paljastus. Luulin ensin sitä huulenheitoksi.

Tähän pohjaa arvioni, ei muuhun.

Lisäarveluna voisi tietysti pohtia Maalaisen blogin niukkaakin niukempia suosio- ja lukijamäärälukuja, jotka myös olivat itselleni yllätys vilkaistessani niitä blogilistalta. Ennenhän blogi oli hyvinkin suosittu.

Rauno Rasanen kirjoitti...

Iines

Olet joka tapauksessa hieman jälkijunassa. Minä olen tiennyt Maalaisen nimen ja aiemman (noin suunnilleen) asuinpaikan jo lähes 5 vuotta.

Eivät ne kuten sanottu ole olleet mitään salaisuuksia, vaikka Maalainen mitä ilmeisimmin joskus 'pakoileekin tutkivalla journalismillaan?' tosikkomaisen setämäisesti ärsyttämiään ihmisiä (mm. tuntemiaan, erään 'edesmenneen vihreän yhteisön' jäseniä) asettamalla estoja sähköpostiinsa ja blogiinsa.

Maalainen on eräänlainen pettynyt idealisti. Minuakin voisi pitää sellaisena, mikäli olisin koskaan uskonut mihinkään - esim. kommunismiin, vihreään aatteeseen tai Jumalaan. Mutta kun en ole. Mitäpäs nihilisti sellaisille muuta kuin hymyilee vinosti.

Jos Maalainen on muuttanut johonkin uuteen paikkaan, niin tervemenoa.

Ja mitä blogilistaan (joka kertoo vain blogilistalla olevien kävijämäärät) tulee, en ole itse tsekannut sitä kohta kymmeneen kuukauteen. Ei kiinnosta. Minun pärettämiseni ei ole riippuvaista mitään tilastoista vaan omista filiksistä.

Tällä hetkellä tämä blogitouhu alkaa kuitenkin taas maistua puulta. It's Thrill has (nearly) gone ;/].

Homo Garrulus kirjoitti...

Niin minustaki koska nyt tajuamme jo aika paljon enemmän miss mättää ja sen tajuaa Maalainenkin varmasti.

Luovuksissa kirjoitti...

Katoamisia tapahtuu, kuten tuo levylistallasi olevan Mike Oldfieldin hienoääninen naissolisti Maggie Reilly. On kadonnut ainakin hitti-listoilta, jos ei muuten...

maalainen kirjoitti...

Kiva kun allekirjoittaneesta keskustellaan.

Yksi syy blogin kadottamiselle on, että suunnittelen kunnianarvoista "menestystä" Oppitori -blogilleni, johon olen pistänyt satoja ja taas satoja työtunteja.

Ehkä olen liian toiveikas. Kirjoitin todellakin liian intiimejä asioita elävistä ihmisistä, jotka ottivat nokkiinsa.

Nyt kun olen taas opettajana, maineen pitää olla tahraton, en tiedä paraneeko se tällä, mutta kompromentoiva blogi on ainakin poissa silmistä.

Muuten sama dilemma on Ikkunaiineksellä viimeisimmissä jutuissa, esim. sisaresta.

Sitä haluaa kirjoittaa totuudenmukaisesti - ja itse en osaa keksiä fiktiota. Sukulaisetkin loukkaantuvat. Itse ajattelin, että en ole niiden kanssa kuitenkaan tekemisissä, mutta väkisinkin sitä joutuu...

Hyvää jatkoa kaikille tutuille. Kyllä minulla kävi blogilistankin kautta lukijoita. Latauksia oli ainakin 400-500 päivässä, eihän se ihan pieni määrä ole.

Tosin kommentointi on kaikilla vähentynyt, paitsi ehkä eräillä virtuooseilla.

En kyllä ollut hiiskahtanut sanaakaan nykyisestä asuinpaikasta, joka tosin on helppo saada selville, mutta kuka viitsii?

JM

Anonyymi kirjoitti...

lupaavasti