6.10.2009

Totuus ilmastosta


(klikkaa suuremmaksi)
Kiinnostavia kuvia ja kommentteja

1 kommentti:

Homo Garrulus kirjoitti...

WWF 2008 World biocapacity / number of planet Earths on ylitetty jo nyt (1990-luvulla) eli lainattu tulevilta sukupolvilta se, minkä olemme itse saaneet.
Mittarina voi siis olla mikä hyvänsä mutta käyttönopeus tai käyttöfrekvenssi on nyt rajumpi kuin mitä pallo kykenee palauttamaan. Jos viemme kaikki kalat yhdellä kertaa niitä ei ehdi uusiutua. Siitä on kyse ja jos se leivotaan ns. ilmastonmuutokseen se on vain helpompi keino saada tapahtumaketju jollain lailla taantumaan - muutenhan progressio vie aina eteenpäin. Tänään oli julkistamistilaisuus kirjalle Sustainable Futures, Replacing Growth Imperative and Hierachies with Sustainable Ways. Ulvila/Pasanen jossa ovat jaotelleet maailman kolmeen luokkaan: ylikuluttajat, kestävällä pohjalla kuluttavat, kamppailevat ja näitten osuus on 1/3 jokainen mutta kamppailevissa on pääasiallisesti naisia ja ylikuluttajissa on pääasiallisesti miehiä.
Maailmassa on siis jakauma tämän kaltainen ja se, ettei meidän tarvitse opettaa keskiluokkaa menemään tuohon (sairaaseen) ylikuluttamiseen ei ole kommunismia vaan järjellistä ajattelua mille puolueelle tahansa. Ihmisyyskin voi mennä voisi lisätä: miksi teettää dorka apina jos voi ylläpitää jotain järkeäkin?