15.3.2009

KOLESTEROLITEORIA ON VÄÄRÄ!

MIKSI "KOLESTEROLI AIHEUTTAA SEPELVALTIMOTAUDIT" TEORIA ON VÄÄRÄ
MALCOLM KENDRICK, MD


Kolesteroli on mustamaalattu aine, sydäntautien “syy”. Jos se olisi tällainen, sen olisi täytynyt tappaa miljardeja ihmisiä. Paljon enemmän kuin rutto, kaikki käydyt sodat, kaikki lentokone-, juna- ja auto-onnettomuudet yhteensä, kolmella kerrottuna.

Mutta jos se aiheuttaa sydänsairauksia, niin kuinka se sen tekee? Yksinkertainen ”vastaus” on se, että jos syöt liikaa kolesterolia, veresi kolesterolitaso nousee, kolesteroli kulkeutuu valtimoiden seinämien läpi ja aiheuttaa kolesteroliplakkien muodostumista, jotka sitten repeävät ja tappavat sinut. Tämä on alkuperäinen kolesteroli-hypoteesi. Hyvin yksinkertaista. Voisi tuskin olla yksinkertaisempaa.

Ensimmäinen pikku ongelma piilee siinä että ravinnossa oleva kolesteroli ei vaikuta millään tavalla veren kolesterolipitoisuuteen. Tarkastellessamme kahta pitkäaikaistutkimusta, Framinghamin ja Tecumsehin tutkimuksia, on täysin selvää että niillä, jotka syövät eniten kolesterolia, on veren kolesteroli täsmälleen samalla tasolla kuin niillä, jotka syövät sitä vähän.

Lukekaa koko suomennettu artikkeli/alkuperäinen englannin kielinen lähdeteksti täältä

Sydäntautisyyllinen voisi olla pikemmin veren korkea CRP

3 kommenttia:

Leonoora kirjoitti...

Nää on näitä uskonasioita.
Nämäkin.

Viimekädessä, jos ei tiedä mihin uskoa, on paras uskoa omaa sisäistä ääntään. :D

peeÄR - mies kirjoitti...

Kannattaa lukea järjellä eikä tunteella, mikäli mahdollista.

Arjaanneli kirjoitti...

Kummasti sitä ennen oli terve , mutta joku keksi rustata viitearvoja siten että useampi tarvihtee nyt sitten lääkkeitä. Eri näppärää...
CRP ja RR nousevat ihan silkasta ketutuksesta!