4.4.2009

Komunismista

Kun ne puhuu ja posottaa niinku todenpuhujat, että kommunismi olis jotain helvetillistä. Sit ne perustelee sitä jollain realisosialismin kokeiluilla kuten Neuvostoliiton historialla, ja henkisesti köyhimmät viä sillä, että paskahan sen täytyy olla, kun se lakkautettiin - meni selälleen - niin DDR:ssä ja Neuvostotasavaltojen liitossa, ja jauhaa viä, että paha on PohjoisKorea. Ja ne luulee kai sitten kommunismista puhuvansa.

Ressukat sekottaa toteutuneet yhteiskuntajärjestelmät ja ideologian. Eihän kommunismi ideologiana oo koskaan ollut mitään 'realisosialismia'. Sosialistiset valtiot on rakentuneet/rakennettu tavalla, joka ei mitenkään vastaa kommunismin ihanteita.

Oikea kysymys yhteiskuntajärjestelmää arvioitaessa on: Onko vika rakenteissa vai ideologiassa? Ja vastaus kokemuksiin perustuen on, että vika on ollut rakenteissa ei ideologiassa.

Ai että Markkinakapitalismi on kaikin tavoin parempi - on ihmisillä sananvapaus ja liikkumisen vapaus ja kykenevillä ajattelun vapaus! Niin ja ennenkaikkea yksityinen omistusoikeus! (tulihan se sieltä).

Älkää ihmiset olko tyhmiä! Mitä helvetin vapauksia ja oikeuksia huono-osaisilla kapitalismin kasvateilla on? Ei mitään. Kaikki, mitä saa on taistellen hankittua. Ai että kapitalismi on tuonut niin paljon hyvää kaikille. Paskat! Kattokaa ympärillenne. Onko tää näkymättömän handun järjestelmän Finanssikriisi ja Lama kivaa? Niin kapitalismi tän on aikaansaanu, ja nyt sitten itketään keskusjohtoo apuun, että saatas markkina pyöriin - että voitas varautua uuteen matalasuhdanteeseen. Tää on markkinan laki, ja se on luonnontieteiden metodeilla oikeaks todistettu.

Joku on sanonu, että siitä lähti homma kuseen, kun ensimmäinen tyyppi päätti aidata maaläntin, ja sano, että tää on mun! Sitä on turha selittää, että ihmisellä on luontainen taipumus - ellei geneettinen ohje, että omistusasunto ja kallis on oltava, ja mopo perkele - perusoikeuksia!?

Älkää sitten sekottako keskenään ideologioita ja välineitä, joilla tavoitteisiin pyritään - ettäs tiedätte!

4 kommenttia:

Arjaanneli kirjoitti...

Tuli jotenkin sellaisella volyymilla, että tukkakin lennähti taakse...
Äläs ny, ku mistäs me sitten väiteltäis jossei ismiemme oikeellisuudesta?
Syyllisten osoittaminen on taattua huvia ihan siihen hamaan tappiin asti. Ja sittenkin vielä kun se tappi on saavutettu, joku nostaa päätänsä ja hihkuu: Mitäs minä sanoin!

peeÄR - mies kirjoitti...

Niin AA. Onse niin, että mieluummin mää hyväksyn elämän ohjeeksi :"Kaikilta kykyjensä mukaan, ja kaikille tarpeittensa mukaan." kuin "mulle kaikki, heti, nyt".
Oon poliittisen ajatteluni rakentanut jonkun semmosen arvon varaan kuin "oikeudenmukaisuus", en oo koskaan aatellu politiikkaa OMIEN ETUJENI välineenä. Jos/kun ajattelen tasa-arvon olevan perustavaa laatua olevan ITSEISARVON, en näe kovin ongelmalliseks yhteiskuntamallia, jossa moinen ajattelu olis mahdoton.

Kun ihmiset kasvatetaan ajatteleen, että niitä on eri lahjakkuustyyppejä, jotkut kädentaitajia, jotkut enempi pohdintapuolelle rakentuneita eikä pohdintapuolen porukoita palkita sen enempää kuin taitavia hitsareita, voisi puhua oikeesti tasa-arvoisesta yhteiskunnasta.
Mutta, kun ihmeiset on saaneet päähänsä, että "kun mullon matikassa 10, tolla toisella 6, niin kai sen kympin tyypin tulee enempi tienatakin".
Minkä pirun takia pannaan ihmiset tappeleen RAHASTA niinkö itseisarvona! Jos niitä hitsareita ja metsureita ei olis, ei tulis elämisestä hevon paskaa. Yhtä tärkeitä ne on kaikki, eikä nää 'optikkomiljonäärit' pääsis kuseen muuta kansaa silmille.

Kun kaikilla olis perustarpeet turvattuja, sais ittekukin keskittyä harrastuksiinsa - puutarhanhoitoon tai taiteen tekoon, mikä ny huvittais.

Tää on totuus, lopullinen totuus, ja joka sen yrittää kaataa, on enempi tai vähempi kusipää. Tai yrittää aina saa, son eri juttu, kuinka onnistuu.

Arjaanneli kirjoitti...

Jostain niitä kuitenkin aina riittää, niitä jotka arvottaa elämän rahassa.
Ajattelisin näin, että jos minä annan tietyn mallin pennuilleni ja maailma muokkaa osaltaan, niin keskinmäärin niistä tulee ihmisiä.
Toivon tietty että oppivat ajattelemaan omillaan, ja näkevät elämän muunakin kun rahan perässä juoksemisena.
Niillä puusilmilläkin on ollu joku, joka on niille arvonsa tyrkänneet.
Huolestuttavaa on, kun tehtiin kysely nuorille koskien ihanne-ammatteja. Ei ollu nii väliä, oliko se lähelläkään taitoja tai kykyjä, mutta fyrkkaa siitä piti saada!

Rauno Rasanen kirjoitti...

Mä osaan jo - tosin hieman epävarmasti - odottaa, että kohta se Adam Smithin (vapaan markkinatalouden) 'näkymätön käsi' tekee tehtävänsä - - ja iskee mua turpaan!

Taas se teki sen - - jä mä olen kanttuvei...

Se iski lopulta kaikkia turpaan - jälleen. Ennenmuita siihen uskovia. Mutta kai se turpaanveto vain lisää niiden uskoa, kuten Jumalan lähettämät koettelemukset kristillisen uskovaisen uskoa..?