6.11.2007

Blue Velvet
Joskus 70-luvun alkupuolella rantautui "Transsendenttinen Meditaatio" Suomeen. Uutta etsivänä opiskelijapoikana kiinnostuin asiasta - joogaan jo jonkin verran tutustuneena. Kävin Turussa kuuntelemssa orientaatioluennon ja ilmoittauduin kurssille. Ostin omenan torilta ja vein mukanani valkoisen nenäliinan. Jonkinlaisessa rituaalissa sain oman henkilökohtaisen Mantran. Sisäänajoon kuului muutamia harjoituksia opettajan johdolla. Koko kustannus oli 50mk - opiskelijalta.

Nyt elokuvaohjaaja David Lynch on Suomessa markkinoimassa jo kymmeniä vuosia harrastamaansa TM:ää. Kun "Beatlesitkin" kävivät Intiassa Maharishin opissa, ja jos
David Lynch "Twin Peaksin" ja erityisesti loistavan "Blue Velvetin" tekijänä ovat koukkuun jääneitä, ei rohkene epäillä, että jotain siinä on - näinhän.

Harjoitteita tulee suorittaa kaksi kertaa päivässä aamuin ja illoin a´20 min. En tiedä paljonko muutuin (lue kasvoin henkisesti), mutta rentoutusharjoituksena se oli tehokkain kokeilemani. Joogalla en ollut päässyt yhtä syvään rentoutumisen tilaan - ja vielä helposti. Ongelmana oli vain aika - joka päivä tuli varata tuo 20-minuuttinen aamuin illoin. Homma kuihtui ensimmäisen työpaikkani myötä - oli liikaa uutta ja vaativaa, ja aamuinen 20 min. alkoi jäädä. Lopulta jäi koko meditointi. Sääli. Myöhemmin olen ollut kiinnostunut uudelleen joogasta, mutta yhden hyvän opettajan kadottua, joogakin on jäänyt satunnaiseksi.
Mitähän jos ...vielä. Nyt ymmärrät paremmin outouttani.

Ei kommentteja: