17.12.2007

Globalismia

KOSKA TOTUUTTA EI OLE, ON TULKINTA AINOA MAHDOLLISUUS.

Onhan se mukava, kun UPM saneeraa globaalistikin.

Klikkaa kuvaa.

UPM irtisanoo ja lomauttaa lisää työntekijöitä
Julkaistu: 14:12


Helsingin sanomat

Metsä- ja paperijätti UPM karsii Suomesta yli 100 ja ulkomailta yli 500 työpaikkaa. Lisäksi yhtiö lomauttaa satoja työntekijöitä.

Suomesta suljetaan useita paperikoneita väliaikaisesti. Luumäen jatkojalostustehtaan ja höyläämön lopettamiseksi on aloitettu yt-neuvottelut ja myös Kajaanissa säästetään.

Kanadassa Miramichin tehdas suljetaan kokonaan.

Yhteensä työpaikkoja häviää arviolta 680, näistä yli 500 Kanadasta. Kajaanissa vaarassa on 60 työpaikkaa ja Luumäellä 50, työpaikkoja vähenee myös Tampereelta.


Kajaanin tehtaalla suljetaan yksi sanomalehtipaperia tuottava kone kymmeneksi kuukaudeksi. Tehtaalla tehdään muitakin järjestelyjä, jotka johtavat siis todennäköisesti kymmenien työntekijöiden irtisanomisiin. Lomautettavia on arviolta 110.

Jämsänkoskella ja Tervasaaren tehtaalla Valkeakoskella aiotaan sulkea kummassakin yksi tarrapaperia tuottava kone enintään kolmeksi kuukaudeksi. Valkeakoskella lomautettujen määräksi arvioidaan noin 90 henkilöä ja Jämsänkosken tehtaalla noin 70 henkilöä.

Tampereella ja Australian Melbournessa tarralaminaattituotantoa tehostetaan ja noin 30 työpaikkaa katoaa.

Kanadalainen Miramichin tehdas on ollut suljettuna väliaikaisesti syksystä lähtien. Yksi paperikone menee kiinni kahdeksi kuukaudeksi myös Itävallassa.

1 kommentti:

Homo Garrulus kirjoitti...

Mikäs pahamaineinen pankkiiri asuikaan Bostonista vielä pohjoseen, josta oli juttua HS:a muutama vuosi sitten: oli nimenomaan tuo nurkka USA:n puolella. Nämä valtionrajat kun ovat joskus herkullisia siirroille ja lakipykälien luovaan tarkasteluun. Parhaimmassa tapauksessa luetaan lait sillä lailla, että kaikki käy. Kun kaikki käy niin sitten käy kaikki..