23.12.2007

Syökää sikaa!


"Kolesteroli

Kolesteroli on siitä merkillinen aine että ilman sitä ei olisi elämää. Elimistö tarvitsee kolesterolia ja siksi se itse valmistaa pääosan tarvitsemastaan kolesterolista.

Kolesterolia syntyy pääasiassa maksassa mutta myös aivot valmistavat kolesterolia. Kolesteroli on hyvin tärkeä aine aivoille. Aivothan ovat pääasiassa rasvaa. Kolesteroli on olennainen osa muistitoiminnan mekanismia. Kukaan ei tiedä mitä tulee tapahtumaan tulevaisuudessa kun suuri joukko terveitä ihmisiä käyttää kolesterolilääkkeitä. Lääkkeet alentavat myös aivojen kolesterolia. Ennustan dementian todellista epidemiaa.

Kolesteroli ei ole rasva vaan vaha. Paljon peloteltu tyydytetty rasva on aivan eri aine ja tyydytetty rasva ei muutu kolesteroliksi. Väite, että tyydytetyt eläinrasvat nostaisivat kolesterolitasoja, ei pidä paikkaansa. Asiaa ei ole koskaan voitu luotettavasti osoittaa ja ennen kaikkea kukaan ei ole kyennyt selittämään miten tyydytetty rasva muuttuu monimutkaiseksi kolesterolimolekyyliksi...


...LDL pahuus piilee siinä että sen ajatellaan kuljettavan kolesterolia verisuoniin ja HDL hyvyys siitä että se vie kolesterolia pois verisuonista. Selkeää, vai mitä, mutta valitettavasti todellisuus ei ole näin yksinkertainen. Kukaan ei ole esittänyt yksiselitteisesti miten LDL kolesteroli tunkeutuu verisuonen seinämään. Ja miten HDL poistaisi verisuoniin imeytyneen LDL:n.

Virallinen teoria pitää tiukasti kiinni siitä että LDL tunkeutuu noin vain suonen seinämään mikä tuntuu varsin oudolta jos asiaa vähänkin miettii. Kuinka normaali ja elämälle välttämätön aine voi ylipäänsä aiheuttaa sairauksia? Lääketieteen teoriat seuraavat hoitokäytäntöjä. Jos on keksitty lääke niin sille pitää kehittää raamit miksi sitä tulee käyttää. Rahalla saa mitä tahansa tutkimuksia. Kolesterolilääkkeiden maailmalaajuinen kauppa on runsas 40 miljardia dollaria. Lääketehtaat käyttävät mainontaan ja mielten manipulaatioon humattavasti enemmän varoja kuin tutkimukseen.

Paljon järkevämpi on ajatus että LDL kuten monet muutkin aineet tulevat siihen kohtaan verisuonta missä on syntynyt vauriota syystä tai toisesta. Koko kalkkeutumisprosessi on luonnon yritys korjata vauriota, muodostaa vaurion paikkaava arpi. Toisinajattelijat ovat tätä mieltä. Koko verisuoniongelman todellinen syy ei ole kolesteroli vaan tulehdus joka vaurioittaa verisuonen seinämää.

Tulehdukseen on monta syytä, mutta tärkeimpiä niistä on mikroravinteiden puute kuten C-vitamiininvajaus, liika kasvisperäinen omega-6 rasva, joka aiheuttaa tulehdusta elimistössä. Kasvisperäiset transrasvat, kroonisen stressin aiheuttama hormonien vaikutus, antioksidanttien puute ja sitten bakteerien ja virusten aiheuttama tulehdus. Syitä on varmasti useita mutta eläinperäiset rasvat eivät aiheuta verisuonivaurioita. Miksi aiheuttaisivat sillä me ihmiset kuulumme samaan eläinmaailmaan ja meillä on samat rasvat. Kuinka ne voisivat aiheuttaa mitään?"

Ei kommentteja: