19.12.2007

Kustaanko meitä silmään tässäkin asiassa?


Uffe Ravnskov: KOLESTEROLIMYYTTI
Meille on vuosikymmenet opetettu, että ravinnon rasva lisää veren kolesterolipitoisuutta, kovettaa verisuonet ja aiheuttaa sepelvaltimotaudin.

Emme oikein enää tiedosta, ettei kolesteroli ole tappava myrkky vaan soluille elintärkeä aine, jota oma elimistömme tuottaa. Tosiasiassa ravinnon vaikutus kolesteroliarvoihin on varsin vähäinen, mutta veren kolesterolipitoisuuden pudottaminen väkisin voi tehdä ihmisestä aggressiivisen ja itsetuhoisen.

Pahamaineisten tyydyttyneiden eläinrasvojen ja sepelvaltimotaudin välillä ei ole osoitettu selvää syy-yhteyttä. Sen sijaan monityydyttämättömät rasvahapot, joiden väitetään ehkäisevän sydänkohtauksia, aiheuttavat koe-eläimille tulehduksia ja syöpää. Sitä paitsi niiden liikakäytön on todettu altistavan valtimonkovettumataudille.
(kuuntele Antti Heikkilän ja Mikael Fogelholmin väittely ravintosuosituksista)
Tanskalaissyntyinen, Ruotsissa työskentelevä lääketieteen tohtori Uffe Ravnskov on perehtynyt huolellisesti rasvateoriaksi nimittämänsä käsityksen syntyyn ja sisältöön samoin kuin laajaan kansainväliseen tutkimusaineistoon, jonka perusteella hän osoittaa kolesterolimyytin toisensa jälkeen perättömäksi.

Tutkijoita, lääkäreitä, lääketehtaita ja elintarviketeollisuutta vaurastuttaneelta kolesterolikampanjalta puuttuu vankka tieteellinen pohja.

Uusimpien tutkimusten valossa on päinvastoin yhä ilmeisempää, että terveellisin ruokavalio ihmiselle on se, jota hänen esi-isänsä ovat kautta aikojen noudattaneet.

Kirjallaan tohtori Ravnskov pyrkii antamaan lukijoilleen puolueetonta tutkimustietoa ja tekemään lopun kolesterolin terveysvaaroihin liittyvästä hysteriasta. Hänen mukaansa se on paitsi turhaa myös suorastaan vahingollista, sillä alhaista kolesterolitasoa tavoittelevalla lääkehoidolla on pahoja haittavaikutuksia.

3 kommenttia:

Sedis kirjoitti...

Ja kun minun elämässäni ei ole ollut mitään muuta terveellistä, kuin äärimmäisen alhaiset kolesteriarvot. Cheese.

peeÄR - mies kirjoitti...

Niin, ota näistä sitten selvää;)

Homo Garrulus kirjoitti...

Appivanhempani eivät ole syöneet Aspiriinia vahvempaa lääkettä mistään ja syövät voita ja leipää ja vanhan ajan ruokaa: molemmat ovat nyt reilusti yli 80-v eikä mitään vaivaa eikä mitään mistä pitäisi juosta lääkäriin.

Toiset vanhukset taas, jotka ovat juosseet alvariinsa ja syöneet lääkkeitä niin aiheuttavat kaikenlaista muuta lääkkeiden avulla: se, joka saa sydämen vaivoihin saakin yht.äkkiä liian ohuen veren ja kuolee sen takia sydänkohtaukseen - kun nimenomaan piti olla sydänlääke sydämen johonkin toiseen vaivaan. Aivan hirveää manipulointi ja ihmisparat ottavat lääkärien sanonnat ja mielipiteet kuin Jumalan. Mutta harvoin on lääkäri sen viisaampi; voi olla parempi muistikapasiteetti ja tarkka kylmäverisyys jotta kestää sairaita - mutta kuka on sanonut, että lääkärin yleinen käsityskyky tai eettisyys olisi yhtään sen parempi?

Minä uskon, että tässä ollaan vain rahastettu muutama sata vuotta kun se kerran oli mahdollista. Kirurgia on erikseen.