1.12.2009

ILMASTOKATASTROFI PERUUTETTU!

Ohjelman esittelyteksti MOT:n kotisivuilla:

Kööpenhaminan ilmastokokouksen lähestyessä kauhumaalailu ilmastokatastrofin seurauksista kiihtyy. Mediat täyttyvät uutisista, jotka kertovat jäätiköiden sulamisista, meren pinnan noususta, myrskyistä ja tulvista, joita maapallon lämpenemisen väitetään aiheuttavan. Lämpenemistä kuvataan ennen näkemättömäksi.

MOT selvitti millaiseen tieteeseen väitteet ihmisen aiheuttamasta lämpenemisestä sekä sen dramaattisista seurauksista perustuvat. Osoittautui, että tutkimukset maapallon ennen kokemattomasta lämmön noususta viimeisten vuosikymmenten aikana eivät kestä lähempää tarkastelua.

Myöskään hiilidioksidipäästöjen aiheuttaman lämpenemisen määrästä ei vallitse tieteellistä yksimielisyyttä. Tuoreen MIT:n tutkimuksen mukaan hiilidioksidin kaksinkertaistuminen ilmakehässä riittäisi nostamaan maailman keskilämpöä korkeintaan 0,5, tietokonemallien ennustaman 2,5 - 6,0 asteen asemasta.

Toimittaja: Martti BackmanPs. Mitä muuten otsoniaukoille on tapahtunut?

3 kommenttia:

Iines kirjoitti...

Tuo on niin Jammu-sedän näköinen mies, ettei viitsi avata videota. (Sitä paitsi tällä mokkulala ei oikein kannata katsoa videota, pätkii. Toivottavasti joku sanoo jotain fiksua.)

peeÄR - mies kirjoitti...

Älä Iines jätä väliin. Video on kolmen pätkän kooste MOTista. Ja Näyttö on tukevaa. Ohjelmassa kuullaan myös suomalaisia asiantuntijoita, jotka eivät tee asiasta bisnestä/politiikkaa!

Luottamukseni tieteeseen (popularisoituun) tuntuu pahasti kärsivän.

Nyt tuntuu jo olevan jokaisen rapparin 'perustietoa', että ihminen on kaiken takana. Jos pitävästi on kyetty osoittamaan, että keskiaika oli nykyistä huomattavasti lämpimämpi, tulee vaan tunne, että joku kusettaa.

(Toivottavasti)

Iines kirjoitti...

Ok, katson huomenna aamulla pöytäkoneelta! Nyt olen tosiaan alakerran mokkulaläppärillä ja katson telkusta kohta Sofin selityksiä Maria Veitolan haastattelussa.