18.1.2008

Jossain sentään poliitikoillakin on munaa!



Nokian moukarointi ei Saksassa osoita laantumisen merkkejä. Liittokansleri Angela Merkel vaati perjantaina yhtiöltä perusteluja Bochumin kännykkätehtaan sulkemisesta.

Der Spiegel -lehden mukaan Merkel pitää myös täysin ymmärrettävänä kännyjätin boikotoimista. Liittokansleri ei itse kuitenkaan aikonut liittyä ammattiliittojen keskusjärjestön DGB:n julistamaan Nokian puhelinten boikottiin.

Sen sijaan muutama saksalaisministeri liittyi perjantaina Nokia-boikottiin näyttävästi. Lisäksi valtiovarainministeri Peer Steinbrück varoitteli puhelinjättiä maineen menettämisestä.

- Nokian toimet ovat osoitus karavaanikapitalismista, joka systemaattisesti kaivaa maata taloudellisen ja sosiaalisen järjestelmän alta. Ihmiset ovat menettämässä luottamuksensa, ja se on erittäin vaarallista, korosti Steinbrück.

Tehtaan sulkemista vastustava internetadressi No Nokia, so nicht! (Ei Nokia, ei näin) oli kerännyt perjantai-iltaan mennessä jo yli 7800 kannattajaa.

Nokian kännykkätehdas työllistää Bochumissa 2 300 ihmistä. Yhtiö on päättänyt siirtää tehtaan tuotannon halvempien työvoimakustannusten Romaniaan.

STT

Ei kommentteja: