28.12.2008

Kiakkoo Tompereella


Tuli käytyä tänäkin vuonna kiakkomatsissa - paikallispelissä Tappara-Ilves. Olis tullu telkkaristakin, mutta olin saanut pojalta joululahjaksi lipun, niin menimme yhdessä.
Onpi kiakkokulttuuri muuttunut paljon siitä, kun ensimmäisiä Mestaruussarjan matseja kävin Koulukadulla katsomassa. Ei ollut hallia, oli 'tekojää' ja helvetin kylmä. Makkaraa myytiin kyllä vähän samaan tyyliin maalipäädyissä, muttei ollu kaljapubeja edes kutsuvieraille. Tampereella oli siihen aikaan ylimmässä sarjassa kolme joukkuetta: Tappara, Ilves ja KooVee. KooVee oli ainoo 'työläisseura' - muut oli 'porvariseuroja'. KooVee oli suosikkini. Sitten joskus rakennettiin Suomen ensimmäinen jäähalli Tampereelle, joskus 60-luvulla - oliko ne Maailmanmestaruus- , vai Euroopanmestaruuskisat,joitten takia piti Hakamettään halli rakentaa. Nyt niitä on joka puolella kaupunkia ja Urjalassa. Ei ollu kaljakuppiloita, mutta nyt on! Täynnä on hallin pubit aina erien välissä - taitaa porukka viihtyä siä matsinkin aikana. On tää maailma menny...

Rike oli vakipaikallaan - kun kausikortti oli taas hankittu. Montakohan vuotta se on samaa penkkiä kuluttanut?

Musiikki pelaa niin pirun lujalla, että heikompaa pelottaa - Jenkeissä kyllä on homma menny viä pidemmälle, kun on kaikenmoista 'tikanheittoo' ja ohjelmaa väliajoilla. Rispiinheittoo oli järkätty Hakamettäänkin; yritettiin saada läpykkä lentään mahdollisimman lähelle keskipistettä, rispiit heitettiin katsomosta.

Porukkaa oli yli 7000. Ilves voitti 4-2. (Tuamaripeli)

Ei kommentteja: