5.12.2008

Paskapolvi

Terve 1.
Nivelrikko 2.

NivelrikkoTiedämme, että nivelrikko voi joskus tehdä elämisestä vaikeaa. Toivomme, että seuraavat tiedot hoidon perusteista auttavat sinua ymmärtämään lääkärisi suositukset. Näillä tiedoilla ei ole tarkoitus korvata ortopedin kokemusta ja neuvoja. Jos haluat lisätietoja, ole hyvä ja käänny oman lääkärisi tai ortopedin puoleen.

Ihmiset eivät usein huomioi nivelvaivoja nivelrikon alkuvaiheissa. Nivelrikon edetessä kävelystä, autolla ajamisesta ja seisomisesta saattaa tulla hankalaa ja kivuliasta. Yleisimmin nivelrikkoa esiintyy polvien, lonkkien, sormien ja olkapäiden nivelissä. Nivelrikosta kärsivät saattavat tuntea kipua seisoessaan tai liikkuessaan, minkä seurauksena heidän aktiivisuutensa vähenee.

Nivelrikon syytä ei yleensä tiedetä, mutta se voi kehittyä nivelvamman, ylipainon tai vuosia kestäneen nivelruston kulumisen seurauksena. Tunnettua parannuskeinoa nivelrikkoon ei ole. Lääkärit voivat vain palauttaa nivelen liikkuvuutta ja vähentää kipua. Onneksi tekonivelleikkaus on yleisesti osoittautunut tehokkaaksi keinoksi saavuttaa nämä tavoitteet.

Jos kärsit nivelkivuista tai rajoittuneesta liikuntakyvystä, kehotamme sinua keskustelemaan nivelrikon hoitomuodoista lääkärisi kanssa, jotta voit palata normaaliin elämään.
(lähde)

3 kommenttia:

Homo Garrulus kirjoitti...

Onnea leikkaukseen.

anonyymi kirjoitti...

Pappa oli kaheksas päivä samassa leikkauksessa

peeÄR - mies kirjoitti...

Kuis tuntuu Pappa at the moment? - Missä?