2.9.2007

Syksyä lykkää


Eka kerta mökillä kannettavan kera. Tuntuu oudolta. Paan ajatukset – jos noita on – livenä talteen, mutta kattoo sit mitä uskaltaa julkaista. Taitaa jäädä kuvien muokkaamiseksi pääasiassa.

Pirusti tuli vettä - jopa liki jäätä - palasia. Sitten aurinkoa taas –uskalsin mennä uimaankin. Jo vain saunan lämmittämänä. Pikku paukuissa…

Ei oo ”maalaisen” tapaan mahkuja mennä mihin tahansa – ja aina löytyy sientä.

Pirusti tuntuu olevan rikitv:n suhteen ongelmia ihmisillä, kun mökillä kattoo rikistä
uutisia. Sitten on tää porukka, joka tahtoo tehdä vallankumouksen ja jättää poksin kokonaan ostamatta. Onhan se tietysti oivallinen laji harrastaa ’aktivoivia’ toimia.

Yks mitä oon oikeestaan jo pitkälti ajatellu, on tää : kun joku on jollain tapaan kertonu jotain semmoista jollekin, jota ’ei sais kertoo kellekään’, niin tulee mieleen, että mää en varmaan tiedä joitain semmosia tärkeitä asioita, mitkä mun oikeesti pitäis tietää. Semmosia täytyy olla pirusti, mää en vaan oo saanu tietää.


Kävipä poika ainakin eilen sienestämässä äitinsä kanssa. Minä olen huono siihen. Onhan se kiva, että pojan suhde äitiinsä – näin sen ymmärrän – on varsin myötäelävä.
Tuntui se kyllä tykkäävänkin sienistä – sai puuhaa ja vaihtelua opiskelijan ruokavalioonsa. Heitettiin poika lauantai-iltana Jykylään ja poikettiin kattoon pojan syntypaikkoja Säynätsalossa, missä tuli olluksi töissä yli viisi vuotta joskus.
Kuka sitä tommosissa maisemissa olis kauempaa jaksanu.

Sunnuntaiaamu. Sataa vettä. Ajatukset ovat jo Tampereella. Syksy on tullut oikeasti.
Viimeiset aamut mökillä ovat aina samanlaisia. Ei pysty ajattelemaan muuta kuin lähtöä. En minä ainakaan. Menneen yön olisi jo voinut nukkua kotona. Tosin silloin olisi eilinen ollut lähtöpäivä.


Vettä tulee kuin Esterin perseestä, mistä tuli mieleen, että anopille pitää viedä rikipoksi tänään – kun löytyi yksi ylimääräinen. Meillähän näitä on. On muuten melkosta silmiin virtsaamista semmonenkin, että kun tässä joskus – kun oli muutettu kaapelitalouteen – etsittiin sopivaa telkkaria, niin säännönmukainen kommentti kauppiailta oli, ettei semmosia telkkareita, joissa on digiviritin telkussa, ettei semmosia kaapelitalouksiin tuu Suomen markkinoille koskaan, kun markkina on niin pieni. Muutaman kuukauden kuluttua ilmesty boxit, jotka toimii kaapelissa ja antennitalouksissa – ja suunnilleen samaan aikaan taulutelevisiot samoilla ominaisuuksilla. En minä valita, mutta kyrsiihän se.

Ei kommentteja: