3.2.2008

Analyyttista Sasia


Kansanedustaja Kimmo Sasi kirjoittaa nettikolumnissaan:

Opi perusasiat: Kemijärven sellutehdas

Tämän hetken suurin kiehunta pyörii Kemijärven sellutehtaan ympärillä. Hallitusta ja eduskuntaa vaaditaan pakottamaan Stora-Enso jatkamaan tehtaan toimintaa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun maan hallitusta vaaditaan puuttumaan pörssiyhtiön päätöksiin. Viime vuosina vaatimukset eivät ole kuitenkaan johtaneet tuloksiin.

Sosialidemokraattisten kauppa- ja teollisuusministerien Antti Kalliomäen, Erkki Tuomiojan ja Sinikka Mönkareen aikana luotiin selkeä työnjako. Valtio vaikuttaa yritysten toimintaympäristöön. Yritykset tekevät itsenäisesti päätöksensä. Pörssiyhtiössä päätökset tehdään tavoitteena yhtiön mahdollisimman hyvä kannattavuus pitkällä aikavälillä.

Jos työnjako on päin persettä, niin sitten söheltäjä
Sasin puolueen tulisi korjata asia!
...

Omistajat taas Stora-Ensossa valvovat, että yhtiö karsii toimintojaan huonoimmissa yksiköissä...


Millä perusteella Kemijärven tehdas oli huono yksikkö!?...

Kemijärven tehtaan karsiminen ei sinänsä ole yllätys. Perustettiinhan se aikoinaan aluepoliittisena toimena. Olisi mielenkiintoista tietää, mikä olisi se sellutehdas joka kannattaisi lopettaa mieluummin kuin Kemijärven tehdas.


Joku siis pitää lopettaa - loogista, kansanedustaja!
Jos vain vaaditaan tehtaan lopettamisen estämistä, on kyse vain väärien odotusten luomisesta ihmisille. Ja se vahingoittaa.

Todella analyyttista!!!

Kimmo Sasi
kansanedustaja

Opi perusasiat kapitalisti vielä tässä kvartaalisssa!

1 kommentti:

Homo Garrulus kirjoitti...

Jos raha on ainoa perusasia, ei ole pian muita kuin kiinalaisia sillä heitä on enemmän ja omaavat sitäpaitsi ns. älykkyyden klusterin myös (HS tänään). Se on lyhyt tie onneen sillä kiinan kielen ja kulttuurin opettelu käy sitten kun kaikki on myyty aika hitaasti silti.
Tulee äitiä ikävä vaan siinä kohtaan ja muslimitkaan eivät juuri aio päästää lähelle. Sitten on vain kuu enää. Kilpailu ei siis saa olla sen kaltaista, että ei voi hävitä ja miksi se on aina ihmiset, joita laitetaan häviämään: miksi raha ei voisi hävitä? Johtuuko se riskiin sidotuista sopimuksista, jotka verottavat aivan liian paljon?

Olisi syytä ajatella myös toiselta suunnalta; raha ei ole tie onneen; raha on vain tilapäinen tie onneen: oikea onni tulee siitä, että myöntää myös hävinneen.